CE ÎNSEAMNĂ RECUPERAREA TAXELOR?

Returnarea taxelor a devenit o parte integrantă a programului Work and Travel. Este important să acorzi atenţie acestui proces pentru că are anumite particularităţi de care dacă nu vom ţine seama se pot crea probleme serioase.

Ceea ce este important de ştiut este cum se derulează procedura de returnare a taxelor şi cum vă poate veni în ajutor agenţia de recuperare a taxelor.

Taxele plătite de tine în SUA se pot returna doar de Fiscul American (US IRS – United States Internal Revenue Service). Aceştia determină suma pe care o vei primi. La sfârşitul anului fiscal în SUA se fac recalculările veniturilor şi deducțiilor şi astfel participanţii primesc înapoi mare parte din impozitul plătit pe venitul câştigat pe vară.

Pentru a începe procesul de derulare al taxelor, trebuie să trimiţi dosarul tău către o agenţie de recuperare a taxelor care stabileşte câţi bani ai de primit de pe perioada verii. Luând în considerare întreaga sumă pe care ai câştigat-o în SUA, indiferent de numărul de angajatori sau posturi la un singur angajator, vei ştii câţi bani ai de primit.

Noi te putem ajuta să recuperezi taxele plătite la întoarcerea în România. Că să poţi aplica pentru returnarea de taxe este foarte important:

$

Să păstrezi ultimul payslip de la toţi angajatorii pe care i-ai avut.

$

Să te asiguri că fiecare angajator are adresa ta de acasă completă, că să-ţi trimită formularul W2 – cel mai simplu este să laşi fiecăruia un plic autoadresat cu adresa ta din România.

de ce anume am nevoie?

$

Copie după paşaport;

$

Copie după Social Security Number;

$

Copie după viza J1;

$

Copie după formularul DS 2019 (permisul de muncă);

$

Ultimul paycheck de la toţi angajatorii la care ai lucrat pe perioada verii.

$

Formularul W2 (acest formular îl primeşti prin ianuarie – februarie prin poştă; este ok şi varianta pe e-mail);

GTS  go to SUa

Site specializat cu programe pentru SUA şi oportunităţi pentru studenţi şi tineri din România pentru a călători, locui şi lucra legal în Statele Unite ale Americii. Creat de GTS Internaţional România, companie specializată în programe de schimb cultural, turism şi excursii pentru studenţi şi tineri.

GO TO SUA

GO SIMPLE

GO SAFE

GO WITH YOUR FRIENDS