JOBURI ÎN SUA

ALASKA

$9.75

COLORADO

$8.41

FLORIDA

$8.42

MARYLAND

$9.25

MISSOURI

$7.80

NEW YORK

$9.00

SOUTH DAKOTA

$8.50

ARIZONA

$8.45

CONNECTICUT

$10.10

HAWAII

$9.25

MASSACHUSETTS

$11.00

NEVADA

$8.25

OHIO

$8.50

VERMONT

$10.00

ARKANSAS

$8.50

WASHINGTON, D.C.

$11.50

ILLINOIS

$8.25

MICHIGAN

$8.90

NEW JERSEY

$8.78

OREGON

$9.65

WASHINGTON

$9.87

CALIFORNIA

$9.00

DELAWARE

$8.25

MAINE

$7.50

MINNESOTA

$9.50

NEW MEXICO

$7.50

RHODE ISLAND

$9.60

WEST VIRGINIA

$8.75

PLATa ÎN SUA

Mai sus poţi vedea statele din SUA unde salariul minim pe oră este mai mare decât cel federal.

Una din condiţiile de participare în programul Work and Travel este aceea de a obţine un contract din partea unui angajator american care să îndeplinească cerinţele Departamentului de Stat American. Tipurile de job-uri sunt în domeniul turismului, în hoteluri, pensiuni, staţiuni de vacanţă, parcuri de distracţii, etc. În general, locaţiile unde participanţii lucrează sunt zone de interes turistic atât printre americani cât şi printre turiştii internaţionali.

Principalul aspect de care toţi participanţii sunt interesaţi atunci când se decid să participe în program sau când trebuie să aleagă angajatorul este plata job-ului.

În SUA, salariul mediu pe economie este de șase ori mai mare spre deosebire de cel din România. La fel se întâmplă și cu salariul minim pe economie. Plata minimă desemnată de guvern este de $7.25/oră, ceea ce înseamnă că nu poți fi plătit/ă cu mai puțin, decât în cazul în care lucrezi pe o poziție care implică bacșiș (exemplu: chelner, ajutor de chelner, busser, host/hostess, etc.). Interesant este faptul că, multe dintre statele din SUA au stabilit un salariu minim pe economie mai mare ca în alte zone, în unele cazuri plata putând ajunge chiar si la $11/oră. Acest lucru este, desigur, determinat de modul de trai mai ridicat în aceste locuri.

Atunci când îți alegi un job, sfatul nostru este să iei in considerare mai multe aspecte, de exemplu, pe lângă salariul pe care îl primești pe oră, aruncă un ochi și pe posibilitatea orelor suplimentare, cât si pe locația angajatorului, iar mai apoi interesează-te despre prețurile de cazare din acea zonă, posibilitatea unui al doilea job, costurile hranei etc. . Odată ce ai adunat aceste informații, pune în balanță toate aspectele și vezi dacă ți se potrivește conform criteriilor tale.

O altă caracteristică importantă pe care ar trebui să o ai în vedere este faptul că mulţi angajatori plătesc mai mult orele suplimentare (orele care depăşesc 40 de ore pe săptămâna se numesc ore suplimentare şi sunt plătite cu o dată şi jumătate). De asemenea, este important să ştii că peste tot în SUA plăteşti impozit pe venit. Vestea bună e că poţi să recuperezi o parte din aceste impozite la întoarcerea în ţară.

MODALITĂŢi DE OBŢINERE A UNUI JOB

Întâlnirea cu angajatorii

buildingTârgurile de job-uri sunt evenimente organizate de mai multe ori pe an, aici, în România (Bucureşti, Timişoara şi Iaşi), la care participă companii din SUA care doresc să angajeze studenţi pentru job-urile de vară în SUA. Vei putea să fii faţă în faţă cu un potenţial angajator, să discuţi cu el, să-ţi spună mai multe despre job-ul pentru care aplici şi tu îi vei spune mai multe despre tine.
Târgurile de job-uri sunt de două feluri: târguri (CIEE Road Shows) unde vin angajatori mari (lanţuri hoteliere, parcuri de distracţii, parcuri naţionale, etc.) care angajează un număr mare de persoane. Al doilea tip sunt târgurile (CIEE Recruit) unde vin reprezentanţi ai angajatorilor care sunt autorizaţi să angajeze pentru o anumită regiune, iar în cele mai multe cazuri sunt oferite posturi pentru afaceri mici, locale (magazine, hoteluri de familie, restaurante şi altele). Vei avea informaţii din timp despre ofertele de locuri de muncă, locaţii, cerinţe, termeni şi orice doreşti să cunoşti şi vei avea suficient timp să te consulţi cu coordonatorii de programe şi cu prietenii astfel încât să iei cea mai bună decizie pentru tine.

Înainte de aceste întâlniri iți vom oferi toate informațiile necesare pentru ca tu să iți creezi un TOP 5 al preferințelor legate de angajatori. Desigur, te vom ajuta cu sfaturi, sugestii venite de la studenți care au mai fost plecați în zonele respective si alte informații utile.

Târgurile de job-uri online

buildingUnii angajatori preferă să nu vină până în România pentru a susţine interviurile de angajare şi doresc să o facă online, prin Skype. La fel ca şi celelalte târguri, vei cunoaşte dinainte angajatorii online şi vei avea timp să alegi care târg este mai potrivit pentru tine.

Job-uri independent

insuranceAceasta este, fără îndoială, un mod mai puţin costisitor prin care poţi avea un loc de muncă pentru vara ta în SUA. De ajutor îţi pot fi prietenii care au mai fost plecaţi în SUA şi pot să te recomande angajatorilor la care au lucrat ei. Poţi aplica pe cont propriu şi online la job-uri în SUA dar trebuie să ţii cont că va trebui să trimiţi sute de email-uri şi de a completa multe formulare înainte de obţine o ofertă de muncă. Pentru siguranţa ta, fiecare ofertă de muncă pe care o găseşti pe cont propriu va trece printr-un proces de verificare de către partenerul nostru din SUA.

TÂRGURI DE JOB-URI

GTS  go to SUa ÎN ROMÂNIA

 BUCUREŞTI:

17 DECEMBRIE 2017
10 FEBRUARIE 2018
2 ȘI 10 MARTIE 2018

TIMIŞOARA:

20 FEBRUARIE 2018

IAŞI:

24 FEBRUARIE 2018

TÂRGURI ONLINE:

ÎNCEPAND DIN NOIEMBRIE 2017

JOB-URI PERMISE ÎN SUA

În SUA cu programul Work and Travel ai voie să ai job-uri care sunt sezoniere. Cele mai multe job-uri sunt în turism şi servicii – hoteluri, restaurante, magazine, parcuri de distracţii şi parcuri rezervaţii naturale. De exemplu, vânzători, ospătari, barmani, administratori curăţenie, salvamari sunt cele mai dese job-uri pe care studenţii le au pe perioada verii în SUA.

Dacă doreşti un job într-un domeniu specializat, programul Work and Travel nu este potrivit iar varianta cea mai bună sunt programele de Internship şi Professional Carrer Training USA.

Mai jos găseşti o descriere a celor mai comune job-uri pe care participanţii Work and Travel le au pe timpul verii.

Waiter

Este o poziție râvnită de majoritatea studenților Work and Travel datorită posibilității de a primi bacșiș. Cu toate acestea, poziția de waiter/waitress vine cu o serie de cerințe, de exemplu: limba engleză la un nivel avansat, dorința de a lucra si interacționa cu oamenii, iar de cele mai multe ori se cere și experiență anterioară în acest domeniu.

Busser

Poziția de busser este de multe ori la fel de râvnită precum cea de waiter din aceleași considerente. De multe ori, responsabilitățile busser-ului sunt chiar mai ușoare. Această poziție presupune debarasarea meselor după ce oaspeții au părăsit restaurantul. Este o poziție prin care se primește tips și de regulă se cere nivel mediu de limba engleză.

Housekeeper

Această poziţie mai este denumită pe lângă Housekeeper şi Houseperson, Room attendant, Houseman. În mare parte a job-ului, menajerii trebuie să asigure curăţenia şi aranjarea camerelor de hotel şi câteodată şi zonele publice. De obicei se cere un nivel mediu al limbii engleză şi câteodată implică şi acordarea bacşişului.

Sales associate

Vei mai întâlni această poziţie şi sub denumirea de shop/sales assistant, retail assistant, clerk, shop clerk, grocery clerk. Responsabilităţile diferă în funcţie de bunurile vândute dar de obicei implică vânzarea diferitelor lucruri, contactul permanent cu clienţii, aranjarea magazinului, etc.

Laundry Attendant 

Este poziţia care este cea mai recomandată pentru persoanele care nu stăpânesc bine limba engleză. Responsabilităţile sunt de a lucra cu maşinile de spălat din hoteluri sau restaurant, încărcarea şi descărcarea lenjeriilor şi prosoapelor, călcarea şi împăturirea acestora.

Trip Host Person 

Cei care lucrează pe acest post, au rolul de ghizi. Această poziție presupune verificarea biletelor pasagerilor și asistarea acestora pe toată durata călătoriei. Dacă îți place să călătorești și cunoști limba engleză foarte bine, cu siguranță acesta este un job potrivit pentru tine.

Amusement park attendant

Responsabilităţile includ vânzarea biletelor în parc, asistarea clienţilor pentru accesul la rollercoaster, gestionarea traficului de maşini în parcarea parcului, asigurarea curăţeniei generale a aleilor şi a zonelor publice ale parcului, etc. În cele mai multe parcuri, angajaţii au acces gratuit la jocurile şi caruselele din parc.
Parcurile de distracții sunt potrivite pentru grupurile mari de prieteni care doresc să lucreze împreună.

Lifeguard & pool operator

Poziția de salvamar presupune oferirea de prim ajutor înotătorilor care au nevoie, oferirea siguranței acestora, cât și menținerea curățeniei în zona piscinei. Pentru a lucra pe această poziție, trebuie să știi să înoți. Vei lua parte la cursuri și testări în urma cărora vei obține un certificat de salvamar.

Pentru siguranţa ta şi pentru a te alinia cu cerinţele Departamentului de Stat American, există job-uri interzise în programul Work and Travel.

CATEGORIES OF JOBS THAT CANNOT BE APPROVED BY CIEE

Jobs that are filled by a different type of J-1 visa (camp counselors, interns, etc.)
Jobs obtained through staffing or employment agencies
Jobs designated by the U.S. Department of Labor as “hazardous to youth”
Jobs where students are hired independent contractors (using 1099 forms)
Jobs where students works the majority of their hours between 10 p.m. and 6 a.m.
Sales jobs that require students to invest their own money to pre-purchase inventory
Jobs that are mostly commission-based and thus do not guarantee minimum wage
Jobs with exposure to dangerous chemicals (such as pesticides)
Jobs that require a professional license
Jobs that displace U.S. workers
Jobs with employers who have experienced layoffs within the last 120 days
Jobs with employers who have workers on strike or lockout

SPECIFIC JOBS THAT CANNOT BE APPROVED BY CIEE

Domestic help positions in private U.S. households, such as au pair, servant, gardener, or chauffeur
Modeling or jobs in the adult entertainment industry
Jobs on casino gaming floors
Jobs in warehouses, factories/manufacturing, moving companies, or catalog/online distribution centers
Jobs in the fisheries industry
Jobs at mall kiosks or carts
Jobs as operators or drivers of vehicles or vessels for which drivers’ licenses are required
Operators of pedicabs, rolling chairs, other passenger carrying vehicles for hire, and/or vehicles requiring a commercial driver’s license
Farm or ranch jobs
Jobs with traveling carnivals / concessions
Jobs providing clinical care, medical services or involving patient contact, hands-on therapy, counseling, administering treatment or making diagnoses of medical, psychiatric or psychological patients, or veterinary work involving hands-on care
Jobs as ship or aircraft crew members or as pilots, except as crew members on ships that travel only within domestic U.S. waters
Jobs as teachers, teaching assistants, or coaches
Jobs entailing sustained physical contact with customers, such as, body piercing, tattoo parlor work, or massage)
Jobs with domestic cleaning companies

GTS  go to SUa

Site specializat cu programe pentru SUA şi oportunităţi pentru studenţi şi tineri din România pentru a călători, locui şi lucra legal în Statele Unite ale Americii. Creat de GTS Internaţional România, companie specializată în programe de schimb cultural, turism şi excursii pentru studenţi şi tineri.

GO TO SUA

GO SIMPLE

GO SAFE

GO WITH YOUR FRIENDS

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
×
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
FIŞIERE COOKIE NECESARE
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
Afisează modulele cookie necesare
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră.