fbpx

ALEGEREA ANGAJATORULUI ȘI SALARIUL MINIM PE ORĂ

TIPS & TRICKS PENTRU ALEGEREA ANGAJATORULUI

Pentru a putea participa în Programul Summer Work and Travel este necesară obținerea unei oferte de muncă din partea unui angajator american, ofertă obținută fie pe cont propriu, fie prin participarea la unul dintre Târgurile de Joburi organizate de către GTS, în parteneriat cu sponsorul de programe.

Contractul obținut cu angajatorul american trebuie să îndeplinească criteriile și cerințele impuse de către Departamentul de Stat American. Ofertele de muncă sunt în general în domeniul turismului și serviciilor (hoteluri, restaurante, resort-uri, parcuri naționale, parcuri de distracție, etc.), în zone și stațiuni de interes turistic atât pentru americani cât și pentru turiști internaționali.

Principalul aspect de care toţi participanții țin cont atunci când aleg să participe în Programul Summer Work and Travel sau când aleg un angajator american este salariul oferit pe oră de către  angajator. În dreapta poți vedea lista statelor în care salariul minim pe oră oferit este mai mare decât cel federal stabilit de către guvernul american.

În SUA, salariul mediu pe economie este de trei ori mai mare spre deosebire de cel din România. La fel se întâmplă și cu salariul minim pe economie. Plata minimă stabilită de către guvernul american este de $7.25/oră, ceea ce înseamnă că nu poți fi plătit/ă cu mai puțin, decât în cazul în care lucrezi pe o poziție care implică tips precum: server, waiter, busser, host/hostess, etc.

Atunci când îți alegi un job, sfatul nostru este, ca pe lângă salariul pe care îl primești, să iei in considerare și posibilitatea orelor suplimentare, locația angajatorului, costurile cazării din acea zonă, posibilitatea unui al doilea job, etc. Odată ce ai adunat toate aceste informații, analizează-le și vezi care este job-ul care corespunde cel mai bine cerințelor tale.

SALARIUL MINIM PE ORĂ ÎN STATELE UNITE

SALARIUL MINUM PE ORĂ ÎN STATELE UNITE
States  Minimum Wage 
New Jersey  $14.67
Maryland  $ 13.75
Maine  $14.32
Massachusetts  $15.57
Alaska  $11.26
Delaware  $12.20
Virginia  $12.46
Ohio  $10.48
Montana  $10.33
California  $16.09
South Carolina  $7.50
New Hampshire  $7.50
Colorado  $14.17
Wisconsin  $7.50
Wyoming  $7.50
New York $14.74
Utah  $7.50
Rhode Island  $13.49
Michigan $10.48
North Carolina  $7.50
Minnesota $10.99
North Dakota  $7.50
Washington  $16.34
Missouri  $12.46
Nevada  $11.68
Arizona $14.38
Oregon $14.74
MODALITĂŢi DE OBŢINERE A UNUI JOB
Târgurile de job-uri virtuale

buildingUnii angajatori preferă să nu vină până în România pentru a susţine interviurile de angajare şi doresc să o facă online, prin intermediul Skype. La fel ca şi celelalte târguri, vei cunoaşte dinainte angajatorii online şi vei avea timp să alegi care târg este mai potrivit pentru tine.

Job-uri independent

insuranceAceasta este, fără îndoială, un mod mai puţin costisitor prin care poţi avea un loc de muncă pentru vara ta în SUA. De ajutor îţi pot fi prietenii care au mai fost plecaţi în SUA şi pot să te recomande angajatorilor la care au lucrat ei. Poţi aplica pe cont propriu şi online la job-uri în SUA dar trebuie să ţii cont că va trebui să trimiţi sute de email-uri şi de a completa multe formulare înainte de obţine o ofertă de muncă. Pentru siguranţa ta, fiecare ofertă de muncă pe care o găseşti pe cont propriu va trece printr-un proces de verificare realizată de către sponsorul de programe.

TÂRGURI VIRTUALE:

ÎNCEPAND DIN NOIEMBRIE 2023

JOB-URI PERMISE ÎN SUA

În cadrul Programului Summer Work and Travel, job-ul obținut trebuie să îndeplinească criteriile și cerințele impuse de către Departamentul de Stat American și să fie un job sezonier. Majoritatea job-urilor sunt în domeniul turismului şi serviciilor (hoteluri, restaurante, resort-uri, parcuri naționale, parcuri de distracție, etc.). De exemplu poți lucra ca vânzător, ospătar, barman, salvamar, personal într-un parc de distracții sau un resort, etc., acestea fiind cele mai des întâlnite oferte de muncă  pentru studenţii Work and Travel.

Dacă doreşti un job într-un domeniu specializat, Programul Summer Work and Travel nu este potrivit, însă poți alege să participi în programul de Internship sau Professional Carrer Trainee. Află mai multe informații despre acest tip de program.

Mai jos găseşti o descriere a celor mai întâlnite poziții oferite de către angajatorii americani participanţilor în Programul Summer Work and Travel.

Waiter

Este o poziție râvnită de majoritatea studenților Summer Work and Travel datorită posibilității de a primi tips. Cu toate acestea, poziția de waiter/waitress vine cu o serie de cerințe, de exemplu: un nivel avansat de limbă engleză, dorința de a lucra și interacționa cu oamenii, iar de cele mai multe ori se cere și experiență anterioară în acest domeniu.

Busser

Poziția de busser este de multe ori la fel de râvnită precum cea de waiter din aceleași considerente, ba chiar responsabilitățile busser-ului sunt și mai ușoare. Această poziție presupune debarasarea meselor după ce oaspeții au părăsit restaurantul. Este o poziție prin care se primește tips și de regulă se cere un nivel mediu de limbă engleză.

Housekeeper

Această poziţie mai este denumită pe lângă Housekeeper şi Houseperson, Room attendant, Houseman. În mare parte a job-ului, angajații pe această poziție trebuie să asigure curăţenia şi aranjarea camerelor de hotel şi câteodată şi a zonelor publice. De obicei se cere un nivel mediu al limbii engleză şi câteodată se oferă și tips.

Sales associate

Vei mai întâlni această poziţie şi sub denumirea de shop/sales assistant, retail assistant, clerk, shop clerk, grocery clerk. Responsabilităţile diferă în funcţie de bunurile vândute dar de obicei implică vânzarea diferitelor lucruri, contactul permanent cu clienţii, aranjarea magazinului, etc.

Laundry Attendant 

Este poziţia care este cea mai recomandată pentru persoanele care nu stăpânesc bine limba engleză. Responsabilitatea participantului este de a lucra în cadrul unei spălătorii de rufe din cadrul unui hotel sau restaurant, încărcarea şi descărcarea lenjeriilor şi prosoapelor, călcarea şi împăturirea acestora.

Trip Host Person 

Cei care lucrează pe acest post, au rolul de ghizi. Această poziție presupune verificarea biletelor pasagerilor și asistarea acestora pe toată durata călătoriei. Dacă îți place să călătorești și cunoști limba engleză foarte bine, cu siguranță acesta este un job potrivit pentru tine.

Amusement park worker

Responsabilităţile includ vânzarea biletelor în parc, asistarea clienţilor pentru accesul la rollercoaster, gestionarea traficului de maşini în parcarea parcului, etc. În cele mai multe parcuri, angajaţii au acces gratuit la jocurile şi caruselele din parc. Parcurile de distracții sunt potrivite pentru grupurile mari de prieteni care doresc să lucreze împreună.

Lifeguard & pool att.

Poziția de salvamar presupune oferirea de prim ajutor înotătorilor care au nevoie, oferirea siguranței acestora, cât și menținerea curățeniei în zona piscinei. Pentru a lucra pe această poziție, trebuie să știi să înoți. Vei lua parte la cursuri și testări în urma cărora vei obține un certificat de salvamar.

Pentru siguranţa ta şi pentru respectarea cerinţelor impuse de către Departamentului de Stat American, există job-uri interzise în Programul Summer Work and Travel.

CATEGORIES OF JOBS THAT CANNOT BE APPROVED BY CIEE

Ø  Jobs that are filled by a different type of J-1 visa (camp counselors, interns, etc.)

Ø  Jobs obtained through staffing or employment agencies

Ø  Jobs designated by the U.S. Department of Labor as “hazardous to youth”

Ø  Jobs where students are hired independent contractors (using 1099 forms)

Ø  Jobs where students work the majority of their hours between 10 p.m. and 6 a.m.

Ø  Sales jobs that require students to invest their own money to pre-purchase inventory

Ø  Jobs that are mostly commission-based and thus do not guarantee minimum wage

Ø  Jobs with exposure to dangerous chemicals (such as pesticides)

Ø  Jobs that require a professional license

Ø  Jobs that displace U.S. workers

Ø  Jobs with employers who have experienced layoffs within the last 120 days

Ø  Jobs with employers who have workers on strike or lockout

SPECIFIC JOBS THAT CANNOT BE APPROVED BY CIEE

Ø  Domestic help positions in private U.S. households, such as au pair, servant, gardener, or chauffeur

Ø  Modeling or jobs in the adult entertainment industry

Ø  Jobs on casino gaming floors

Ø  Jobs in warehouses, factories/manufacturing, moving companies, or catalog/online distribution centers

Ø  Jobs in the fisheries industry

Ø  Jobs at mall kiosks or carts

Ø  Jobs as operators or drivers of vehicles or vessels for which drivers’ licenses are required

Ø  Operators of pedicabs, rolling chairs, other passenger carrying vehicles for hire, and/or vehicles requiring a commercial driver’s license

Ø  Farm or ranch jobs

Ø  Jobs with traveling carnivals / concessions

Ø  Jobs providing clinical care, medical services or involving patient contact, hands-on therapy, counseling, administering treatment or making diagnoses of medical, psychiatric or psychological patients, or veterinary work involving hands-on care

Ø  Jobs as ship or aircraft crew members or as pilots, except as crew members on ships that travel only within domestic U.S. waters

Ø  Jobs as teachers, teaching assistants, or coaches

Ø  Jobs entailing sustained physical contact with customers, such as, body piercing, tattoo parlor work, or massage)

Ø  Jobs with domestic cleaning companies

GTS  go to SUa

Site specializat cu programe pentru SUA şi oportunităţi pentru studenţi şi tineri din România pentru a călători, locui şi lucra legal în Statele Unite ale Americii. Creat de GTS Internaţional România, companie specializată în programe de schimb cultural, turism şi excursii pentru studenţi şi tineri.

GO TO SUA

GO WITH YOUR FRIENDS

GO SIMPLE

GO SAFE

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
×
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
FIŞIERE COOKIE NECESARE
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
Afisează modulele cookie necesare
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră.