JOBURI ÎN SUA

ALASKA

$9.75

COLORADO

$8.41

FLORIDA

$8.42

MARYLAND

$9.25

MISSOURI

$7.80

NEW YORK

$9.00

SOUTH DAKOTA

$8.50

ARIZONA

$8.45

CONNECTICUT

$10.10

HAWAII

$9.25

MASSACHUSETTS

$11.00

NEVADA

$8.25

OHIO

$8.50

VERMONT

$10.00

ARKANSAS

$8.50

WASHINGTON, D.C.

$11.50

ILLINOIS

$8.25

MICHIGAN

$8.90

NEW JERSEY

$8.78

OREGON

$9.65

WASHINGTON

$9.87

CALIFORNIA

$9.00

DELAWARE

$8.25

MAINE

$7.50

MINNESOTA

$9.50

NEW MEXICO

$7.50

RHODE ISLAND

$9.60

WEST VIRGINIA

$8.75

PLATa ÎN SUA

Mai sus poţi vedea statele din SUA unde salariul minim pe oră este mai mare decât cel federal.

Una din condiţiile de participare în programul Work and Travel este aceea de a obţine un contract din partea unui angajator american care să îndeplinească cerinţele Departamentului de Stat American. Tipurile de job-uri sunt în domeniul turismului, în hoteluri, pensiuni, staţiuni de vacanţă, parcuri de distracţii, etc. În general, locaţiile unde participanţii lucrează sunt zone de interes turistic atât printre americani cât şi printre turiştii internaţionali.

Principalul aspect de care toţi participanţii sunt interesaţi atunci când se decid să participe în program sau când trebuie să aleagă angajatorul este plata job-ului.

În SUA, salariul mediu este de şase ori mai mare decât în România. Acelaşi lucru se aplică și la minimum. Plata minimă desemnată de guvern este 7,25$/oră. Nu poţi fi angajat/ă pe o poziţie care să fie plătită sub această sumă numai în cazul în care este o poziţie care implică bacşiş (chelner sau ajutor de chelner). Interesant este că multe din statele din SUA au stabilit un minim de plată mai mare, şi în unele state plata ajunge la 11$/oră. Acest lucru, desigur, este determinat de standardul de viaţă mai ridicat din aceste locuri.

Ce se recomandă atunci când alegi un job, nu este numai plata pe oră dar şi locaţia angajatorului şi anume care sunt preţurile de cazare, hrană, dacă există posibilitatea orelor suplimentare, posibilitatea unui al doilea job, etc. Sunt şanse mari ca să faci mai mulţi bani într-o locaţie în care angajatorul te plăteşte cu 8$/oră decât unde ai fi plătit/ă cu 11$/oră. Dar orice ai alege, un lucru este sigur – cu excepţia tuturor celorlalte lucruri minunate pe care le poți obţine cu acest program, poţi câştiga mai mulţi bani decât în cazul în care rămâi să lucrezi pe vară în România. Salariul mediu al participanţilor din acest program este între 8.50$ şi 10$ pe oră.

O altă caracteristică importantă pe care ar trebui să o ai în vedere este faptul că mulţi angajatori plătesc mai mult orele suplimentare (orele care depăşesc 40 de ore pe săptămâna se numesc ore suplimentare şi sunt plătite cu o dată şi jumătate). De asemenea, este important să ştii că peste tot în SUA plăteşti impozit pe venit. Vestea bună e că poţi să recuperezi o parte din aceste impozite la întoarcerea în ţară.

MODALITĂŢi DE OBŢINERE A UNUI JOB

Întâlnirea cu angajatorii

buildingTârgurile de job-uri sunt evenimente organizate de mai multe ori pe an, aici, în România (Bucureşti, Timişoara şi Iaşi), la care participă companii din SUA care doresc să angajeze studenţi pentru job-urile de vară în SUA. Vei putea să fii faţă în faţă cu un potenţial angajator, să discuţi cu el, să-ţi spună mai multe despre job-ul pentru care aplici şi tu îi vei spune mai multe despre tine.
Târgurile de job-uri sunt de două feluri: târguri (CIEE Road Shows) unde vin angajatori mari (lanţuri hoteliere, parcuri de distracţii, parcuri naţionale, etc.) care angajează un număr mare de persoane. Al doilea tip sunt târgurile (CIEE Recruit) unde vin reprezentanţi ai angajatorilor care sunt autorizaţi să angajeze pentru o anumită regiune, iar în cele mai multe cazuri sunt oferite posturi pentru afaceri mici, locale (magazine, hoteluri de familie, restaurante şi altele). Vei avea informaţii din timp despre ofertele de locuri de muncă, locaţii, cerinţe, termeni şi orice doreşti să cunoşti şi vei avea suficient timp să te consulţi cu coordonatorii de programe şi cu prietenii astfel încât să iei cea mai bună decizie pentru tine.

Înainte de aceste întâlniri iți vom oferi toate informațiile necesare pentru ca tu să iți creezi un TOP 5 al preferințelor legate de angajatori. Desigur, te vom ajuta cu sfaturi, sugestii venite de la studenți care au mai fost plecați în zonele respective si alte informații utile.

Târgurile de job-uri online

buildingUnii angajatori preferă să nu vină până în România pentru a susţine interviurile de angajare şi doresc să o facă online, prin Skype. La fel ca şi celelalte târguri, vei cunoaşte dinainte angajatorii online şi vei avea timp să alegi care târg este mai potrivit pentru tine.

Job-uri independent

insuranceAceasta este, fără îndoială, un mod mai puţin costisitor prin care poţi avea un loc de muncă pentru vara ta în SUA. De ajutor îţi pot fi prietenii care au mai fost plecaţi în SUA şi pot să te recomande angajatorilor la care au lucrat ei. Poţi aplica pe cont propriu şi online la job-uri în SUA dar trebuie să ţii cont că va trebui să trimiţi sute de email-uri şi de a completa multe formulare înainte de obţine o ofertă de muncă. Pentru siguranţa ta, fiecare ofertă de muncă pe care o găseşti pe cont propriu va trece printr-un proces de verificare de către partenerul nostru din SUA.

TÂRGURI DE JOB-URI

GTS  go to SUa ÎN ROMÂNIA

 BUCUREŞTI:

17 DECEMBRIE 2017
10 FEBRUARIE 2018
2 ȘI 10 MARTIE 2018

TIMIŞOARA:

20 FEBRUARIE 2018

IAŞI:

24 FEBRUARIE 2018

TÂRGURI ONLINE:

ÎNCEPAND DIN NOIEMBRIE 2017

JOB-URI PERMISE ÎN SUA

În SUA cu programul Work and Travel ai voie să ai job-uri care sunt sezoniere. Cele mai multe job-uri sunt în turism şi servicii – hoteluri, restaurante, magazine, parcuri de distracţii şi parcuri rezervaţii naturale. De exemplu, vânzători, ospătari, barmani, administratori curăţenie, salvamari sunt cele mai dese job-uri pe care studenţii le au pe perioada verii în SUA.

Dacă doreşti un job într-un domeniu specializat, programul Work and Travel nu este potrivit iar varianta cea mai bună sunt programele de Internship şi Professional Carrer Training USA.

Mai jos găseşti o descriere a celor mai comune job-uri pe care participanţii Work and Travel le au pe timpul verii.

Waiter

Este o poziţie dorită de majoritatea studenţilor Work and Travel. Este adevărat că poţi face bani mulţi din bacşiş dar această poziţie vine cu o serie de cerinţe: limba engleză la un nivel avansat, dorinţa de a lucra şi interacţiona cu oameni, şi experienţa anterioară este de preferat.

Busser

Poate sună ciudat dar această poziţie nu are nicio legatura cu autobuzele (Bus (Eng) = Autobuz). Busser-ii trebuie să elibereze mesele după ce oaspeţii au plecat din restaurant. Aceştia colaborează strâns cu ospătarii. Este o poziţie cu bacşiş şi de regulă se cere să cunoşti limba engleză la un nivel mediu.

Housekeeper

Această poziţie mai este denumită pe lângă Housekeeper şi Houseperson, Room attendant, Houseman. În mare parte a job-ului, menajerii trebuie să asigure curăţenia şi aranjarea camerelor de hotel şi câteodată şi zonele publice. De obicei se cere un nivel mediu al limbii engleză şi câteodată implică şi acordarea bacşişului.

Sales associate

Vei mai întâlni această poziţie şi sub denumirea de shop/sales assistant, retail assistant, clerk, shop clerk, grocery clerk. Responsabilităţile diferă în funcţie de bunurile vândute dar de obicei implică vânzarea diferitelor lucruri, contactul permanent cu clienţii, aranjarea magazinului, etc.

Laundry Attendant 

Este poziţia care este cea mai recomandată pentru persoanele care nu stăpânesc bine limba engleză. Responsabilităţile sunt de a lucra cu maşinile de spălat din hoteluri sau restaurant, încărcarea şi descărcarea lenjeriilor şi prosoapelor, călcarea şi împăturirea acestora.

Trip Host Person 

Cei care lucrează pe acest post sunt un fel de stewarzi, dar pe transport terestru, şi nu aerian. Trebuie să verifici biletele pasagerilor şi să îi asişti pe durata călătoriei. Dacă îţi place să călătoreşti şi cunoşti limba Engleză foarte bine, cu siguranţă acesta este un job potrivit pentru tine.

Amusement park attendant

Responsabilităţile includ vânzarea biletelor în parc, asistarea clienţilor pentru accesul la rollercoaster, gestionarea traficului de maşini în parcarea parcului, asigurarea curăţeniei generale a aleilor şi a zonelor publice ale parcului, etc. În cele mai multe parcuri, angajaţii au acces gratuit la jocurile şi caruselele din parc. Parcurile de distracţii sunt potrivite pentru grupurile de prieteni mari care doresc să lucreze împreună.

Lifeguard & pool operator

În principiu, trebuie să lucrezi că salvamar iar pe lângă asigurarea siguranţei înotătorilor mai trebuie să te asiguri că zona din jurul tău este curată. Salvamarii trebuie să asiste la cursuri de instruire săptămânale pentru a-şi menţine nivelul de ceritificare.

Pentru siguranţa ta şi pentru a te alinia cu cerinţele Departamentului de Stat American, există job-uri interzise în programul Work and Travel.

CATEGORIES OF JOBS THAT CANNOT BE APPROVED BY CIEE

Jobs that are filled by a different type of J-1 visa (camp counselors, interns, etc.)
Jobs obtained through staffing or employment agencies
Jobs designated by the U.S. Department of Labor as “hazardous to youth”
Jobs where students are hired independent contractors (using 1099 forms)
Jobs where students works the majority of their hours between 10 p.m. and 6 a.m.
Sales jobs that require students to invest their own money to pre-purchase inventory
Jobs that are mostly commission-based and thus do not guarantee minimum wage
Jobs with exposure to dangerous chemicals (such as pesticides)
Jobs that require a professional license
Jobs that displace U.S. workers
Jobs with employers who have experienced layoffs within the last 120 days
Jobs with employers who have workers on strike or lockout

SPECIFIC JOBS THAT CANNOT BE APPROVED BY CIEE

Domestic help positions in private U.S. households, such as au pair, servant, gardener, or chauffeur
Modeling or jobs in the adult entertainment industry
Jobs on casino gaming floors
Jobs in warehouses, factories/manufacturing, moving companies, or catalog/online distribution centers
Jobs in the fisheries industry
Jobs at mall kiosks or carts
Jobs as operators or drivers of vehicles or vessels for which drivers’ licenses are required
Operators of pedicabs, rolling chairs, other passenger carrying vehicles for hire, and/or vehicles requiring a commercial driver’s license
Farm or ranch jobs
Jobs with traveling carnivals / concessions
Jobs providing clinical care, medical services or involving patient contact, hands-on therapy, counseling, administering treatment or making diagnoses of medical, psychiatric or psychological patients, or veterinary work involving hands-on care
Jobs as ship or aircraft crew members or as pilots, except as crew members on ships that travel only within domestic U.S. waters
Jobs as teachers, teaching assistants, or coaches
Jobs entailing sustained physical contact with customers, such as, body piercing, tattoo parlor work, or massage)
Jobs with domestic cleaning companies

GTS  go to SUa

Site specializat cu programe pentru SUA şi oportunităţi pentru studenţi şi tineri din România pentru a călători, locui şi lucra legal în Statele Unite ale Americii. Creat de GTS Internaţional România, companie specializată în programe de schimb cultural, turism şi excursii pentru studenţi şi tineri.

GO TO SUA

GO SIMPLE

GO SAFE

GO WITH YOUR FRIENDS

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
×
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
FIŞIERE COOKIE NECESARE
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
Afisează modulele cookie necesare
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră.